Huszonöt társulat 22 produkciója a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján

    Nyíregyháza, 2017. június 12., hétfő (MTI) – Huszonöt társulat 22 produkciója szerepel a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján péntektől június 24-ig.
Az előadások sorát péntek este Nagy Zoltán Mihály monodrámája, A sátán fattya nyitja, amelyet a budapesti Magyar Drámák Színháza állít színpadra. A hivatalos fesztiválmegnyitót vasárnap délután tartják a kisvárdai Művészetek Házában.
A szervezők legutóbbi tájékoztatása szerint elmarad a kézdivásárhelyi Városi Színház Skandináv lottó című előadása, amelyet június 23-án játszott volna a társulat.
A szemlén a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a marosvásárhelyi Spectrum Színház, az Újvidéki Színház, a budapesti Nemzeti Színház, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, az ExperiDance Tánctársulat, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Turay Ida Színház, az Aradi Kamaraszínház, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház, a budapesti Játékszín önálló, valamint a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, illetve a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület közös produkcióit láthatja a közönség.
Idei újdonság, hogy a korábbi fesztiválok központi helyszíne, a kisvárdai vár helyett az eredetileg Békéscsabán készült, majd a Fővárosi Nagycirkusz műhelyében átalakított porondszínházba várják a közönséget, a vár területén végzett régészeti ásatások miatt. A sátorszínház mellett a Rákóczi Stúdióban és a Művészetek Házában lesznek még előadások, egy produkciót pedig Debrecenben állítanak színpadra.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .